Post 1: Historyjka.
Post 2: Historyjka i jakieś tam motywy zemsty/ukarania złoczyńców. Aż mi się przypomniało, więc zarzucę anegdotę - w którejś edycji jako wprowadzającej historyjki użyłem czołówki z Renegata (wiecie: "Był gliniarzem i to dobrym gliniarzem")... ktoś potem sugerował, że kreuję się na detektywa.
Post 3: Tłumaczenie głosu na Rokoko (a se strzeliłem, bo chyba mnie wkurwił iks de), a potem postanowienie zagłosowania na nołnejma. Co chyba nie do końca wyszło, bo Vini639 jest raczej aktywny na forum. No ale nie wiem czy był aktywny na starym, a wiem że Zenek nie jest na obecnym.
Post 4: Tłumaczenie wczesnego głosu na Roko, oburzenie głosowaniem na Gondolę, przemykaczy i na nołnejmów. Leciutki sus na Asikę, ale bez konkretów.
Post 5: Uderzenie w post Rokoko, który zapytał Lisiora o głosowanie na Gondolę.
Post 6: Dalsze oburzenie i żałoba po Gondoli plus przekonywanie do odstrzelania mało produktywnych i "mrukliwych".
I co ciekawe, trzeci głos to MarcinS. No i Marcin też mi się raczej wydaje, że na starym forum był uczestnikiem dyskusji. Poza tym autor "ziomeczków moich z miasta" nie jest żadnym nołnejmem. Więc tak trochę mi się deklaracje nie zazębiają z faktami... chociaż no trzeba przyznać, że Marcin do najbardziej aktywnych nie należy. Jeśli Zenek kierował się tylko aktywnością, to okej, ale wszystkie posty do tej pory interpretowałem jako negatywnie nastawione do osób, które nie udzielały się na starym forum (głównie mnie do tego skłonił fragment o tym jak to miasto dużo straciło przez nieobecność Gondoli).
Post 7: I tu się robi ciekawie i zabawnie, bo Minusek uderzył w Zenka i jego "posty o niczym", na co Zenek trochę się oburzył... ale koniec końców Minuska nie chciał atakować i mam wrażenie, że postanowił obok tematu trochę przemknąć? Heh.
Post 8: Kolejny atak na ślizgaczy plus wskazanie dwóch podejrzanych par: Antura/Asika, Cmc/Kleyo.
Posty od 9 do 17 tak naprawdę... o niczym, bardziej czatowe. Odbitka od Golda, pytania o ewentualne zarzuty, dalsze wskazywanie cichaczy: MarcinS, Mateos, Bonk (tu jeszcze doszedł motyw "wskoczenia na Kleyo"), Revol, Vini. Deklaracja sukcesu po linczu na Mateosie.
Post 18: ten jest dość ciekawy:
Bury Zenek pisze: ↑czw maja 11, 2023 8:03 pm
Mateos był na świeczniku, zabezpieczenie. Na łatce "ale przecież ja głosowałem na Mateosa!" można sobie łatwo śmigać.
Jak na razie najkonkretniejszy trop. Tak samo jak głosowanie na Anture, co marcins zręcznie pominął. :> No, choć oczywiście nie ma mu się co dziwić, nie traktowałbym tego susowato. Jeden tu, jeden tu IMO bardzo prawdopodobne.
E: kleyo, pełna zgoda, że nie ma co głosować na tę grupę.
A cmc... Ja go kojarzę głównie z tego, że ma już czterech pewniaków w mafii xD
Taka lekka sugestia, że osoby głosujące na Mateosa warto obserwować w przyszłości. Gdzie na ten moment ja wiem, że dwie z tych osób są niewinne, a Wy wiecie o jednej - Rokoko. Tak, tak wiem - niebieski kolorek vibes.
Post 19: "Kleyo jest czysty i warto go słuchać".
Post 20: to wielki rant na Anturę, ale z konkluzją, że czystx.
Post 21: Abstrachujowa literówka.
Post 22: "No nie wiem Antura, próbuj".
Post 23:
Pęknie nami sterujecie: dziś Antura, jutro Scratch, pojutrze zobaczymy (wytypujemy potem, ale pamiętajcie o Naimadzie i kondim). Proszę się zastanowić komu zależy na masówkach i tym samym schowaniem się w bezpiecznych głosowaniach.

Byłem jednym ze "sterujących" przy okazji masówki na Anturze i późniejszej masówki na Scratchu. Dla mnie lekko susowate, odebrałem to jako próbę odejścia od głosowania na Scratcha. W ogóle ta masówka na Scratchu była dla mnie dość niespodziewana (
A surprise, to be sure, but a welcome one), ale to tak przy okazji.
A no i w pełni zgadzam się z innym fragmentem z tego posta - już mi się nie chce czytać o tym jak to Kleyo zaraz padnie.
Post 24 to tylko czatowanko z Anturą i "czemu się nie spróbujesz obronić".
Post 25:
minusek pisze: ↑ndz maja 14, 2023 8:18 am
Proponuję aby każdy dzisiaj zagłosował na swojego podejrzanego, bez oglądania się na kogo głosują inni i kalkulacji w stylu „w sumie ta osoba jest na 8 miejscu na mojej liście wiec sprawdźmy ja kiedy jest okazja”. Co wy na to?
Mi pasuje. Pierwszy raz nawet nie napisze z gory na kogo. Mafia nie zrobi wyliczenia i przy odrobinie szczescia trafimy czerwonego. Za to jesli padnie niewinny z 3-4 glosami, bede przekonany ze w tej grupie jest dwoch.
Tu z kolei plus, bo imho anonimowe głosowanie mocno utrudnia życie mafii.
Post 26: Próby wygaszenia konfliktu Asika-Kleyo.
Jakie przemyślenia? No trochę susowate. Nie podoba mi się motyw z odwlekaniem od masówki - ale tylko i wyłącznie z uwagi na wspomnienie o Scratchu. Nie podobają mi się początkowe głosowania. To o czym pisał Kleyo, czyli trójkącik głosowań też mi się nie podoba.
EDIT: Nie tyle "trójkącik", co fakt, że Zenek i Scratch głosowali na Marcina jeden po drugim. Mój błąd, źle sformułowałem myśli w oryginalnej wiadomości.