José Mourinho
- Goldschmidt
Re: José Mourinho [S.L. Benfica]
Na szczęście/nieszczęście, Jose Viniego może zgasić samym dorobkiem LM skoro ten dekiel innych argumentów nie rozumie. Czy reszta zacznie jeść z ręki - stawiam że ze strachu o własną pozycję w zespole, pewnie tak.
- IVAN_ZAMORANO
W sensie co? Powie mu: "Hej Vini, w 25 lat kariery wygrałem dwie Ligi Mistrzów, dokładnie tyle, co Ty w 8"? 
- Goldschmidt
Mou nigdy nie miał problemu z naginaniem statystyk czy wybiórczym cytowaniem gdy nagle chodziło o 'football heritage' 
Przy czym to jedno jego trofeum z Porto to jak wszystkie Viniego w Realu.
Przy czym to jedno jego trofeum z Porto to jak wszystkie Viniego w Realu.
- Goldschmidt
Na wejściu już grzany temat Gvardiola i Rodriego 
Jedyny słuszny wybór, Klopp nie do wyciągnięcia. Mam tylko nadzieje, że będzie miał pełną władzę.
-
El Dominik
Jak cofnę się o te, już kilkanaście lat, to jego najgorszą decyzją było odejście z naszego ukochanego klubu. Może nam to wyszło na dobre... Carlo, Decima... Ale tęsknię. Ale czy jest sens, żeby, wypalony i w tym czasie wyszydzany przez tych, którzy go nienawidzili, w czasach jego świętności, powrócił do nas? Ja ja jestem za. Ale czy jest sens? Uwielbiałem go i nadal go lubię. Byłem w 2013 roku, zły jak przeczytałem komunikat o jego odejściu i żałowałem, że odchodzi. Jak przyjdzie, będę to wszystko śledził. Jeśli to się stanie, będę trzymał kciuki. Zobaczymy jak to się skończy. Oby dobrze.
PS. Dawno mnie tu nie było. Witam i pozdrawiam!!!
PS. Dawno mnie tu nie było. Witam i pozdrawiam!!!
Gratuluję mistrzostwa.
Trudno powiedzieć. Kiedyś spajał kadry, porządkował, piłkarze szli za nim w ogień. Ale to wszystko było kiedyś, to było inne pokolenie i nie wiem jak teraźniejsze gwiazdeczki zareagują na takiego lidera.
Najpierw trzeba u nas wszystko uporządkować. Na pewno tego teraz najbardziej potrzebujemy. A potem dopiero można się martwić co w przypadku kryzysów (jak się sypało, to po całości). Jeżeli wyniki na początku nie będą przeszkadzać i uda się zbudować dobrą atmosferę, to sportowo może być dobrze. Jose może i był ostatnio na peryferiach poważnego futbolu, lecz nigdy nie był i nie sądzę że aktualnie jest słabym trenerem. Celu w ostatnim sezonie nie osiągnął, fakt, ale brak choćby jednej porażki w lidze to nie jest byle jakie osiągnięcie do zrobienia przez każdego. Dawno nie prowadził nikogo z topu więc trudno wyrokować. Najczęściej to nie jest tak, że się zasłuży na angaż w takim klubie. Trzeba trochę szczęścia i sprzyjających okoliczności. Na przykład gość który aktualnie jest na ustach wielu, Enrique, też był przeciętny w Romie i Vigo, niezły w BCN, taki sobie w Hiszpanii, a teraz robi wyniki w PSG. Ale jaką to PSG ma pakę. Bardzo dużo zależy od materiału z jakim pracujesz, potem od umiejętności zarządzania, a potem znajomości piłki i umiejętności taktycznych. Bez pierwszych dwóch czynników niewiele się zdziała. Tak to oceniam.
U nas są widoczne braki w kadrze, ale jest też trochę talentu i przy dobrych wiatrach można coś z tego uszyć. Zobaczymy też co przyniesie okienko. Nie mam pojęcia czy ostatecznie zjednoczy ekipę, ale jeśli tak, to sportowo sądzę że będzie co najmniej przyzwoicie. A jeśli nie, to przyjdzie kryzys, który najpewniej pociągnie za sobą Pereza, chyba że ten chwyci się brzytwy w postaci Kloppa w pakiecie z jakimś crackiem.
Mam jednak przeczucie, że za kilka miesięcy napiszemy: palec Mou wskazuje nam drogę.
Witamy, oby ogarnął te gwiazdeczki
- Goldschmidt
Re: José Mourinho
Nie sądziłem że za mojego żywota dostanie od kogokolwiek kolejną szansę.
Nie wierzę że to co ma na sprzedaż zadziała. Ale niech się dzieje.
Nie wierzę że to co ma na sprzedaż zadziała. Ale niech się dzieje.
Re: José Mourinho
styl może nie będzie jakiś łał, ale on bardziej przychodzi zeby uporządkować ten klub na nowo. Jestem ciekaw jak się dogada z Vinim czy Mapetem.