Fede Valverde

Awatar użytkownika
IVAN_ZAMORANO

Re: Fede Valverde

Post autor: IVAN_ZAMORANO »

Pracował.
KarBar

Post autor: KarBar »

No właśnie według mnie nie do końca. Długimi momentami wyglądał jakby nie miał siły chodzić a co dopiero pracować.
Awatar użytkownika
Goldschmidt

Post autor: Goldschmidt »

4280 minut
W całym sezonie do wiosennego Klasyku usiadł w jednym meczu ligowym i jednym LM.

Nie potrafię wymienić zawodnika zdolnego go zastąpić w jego roli.
minusek

Post autor: minusek »

Świetny na obronie w obu meczach. Gdzie nie zagra, tam jest poziom światowy utrzymany. Ale tak mnie naszło… jak wyglądał środek bez niego z niezłym rywalem? Wyprowadzanie piłki, gra w defensywie, porządek. Nie było źle, nie? Fajnie wyglądał Fede na defensywnym z Atletico, ale jest Tchou i jest Cama, który potrafi wejść na kosmiczny poziom jeśli ma ciągłość gry.

I teraz tak, Vazquez jest zamieszany w 80% traconych bramek, a jego duet z Tchouamenim jest wybitnie „udany”. Dlatego pytanie, czy nie lepiej zostawić Urugwajczyka na prawej obronie i budować środka na kimś innym. Nie reguluje on tempa jak Ceballos, nie broni jak Tchou (powiedzmy), a Jude jest kluczowy więc nie ma co nawet pisać. Potrzeba ekipy na ten sezon jest ewidentna, imo potrzebujemy go na prawej obronie.

Mogę iść w tym poście trochę dalej i zapytać, czy Fede jest niezbędny do środka pola na kolejne lata. I w jakiej roli.
Awatar użytkownika
rayo

Post autor: rayo »

Fede Valverde, jak tylko do Was dołączył i zobaczyłem w pierwszym meczu co robi to pomyślałem sobie, ocho, pan Piłkarz.
Jaka jest jego optymalna pozycja - nie wiem. Gdzie by nie grał, to co za jakość proponuje jest niesamowite. Jak ja Wam go zazdroszczę. :)
minusek

Post autor: minusek »

minusek pisze: śr lut 19, 2025 11:05 pm pytanie, czy nie lepiej zostawić Urugwajczyka na prawej obronie i budować środka na kimś innym. Nie reguluje on tempa jak Ceballos, nie broni jak Tchou (powiedzmy), a Jude jest kluczowy więc nie ma co nawet pisać. Potrzeba ekipy na ten sezon jest ewidentna, imo potrzebujemy go na prawej obronie.

Mogę iść w tym poście trochę dalej i zapytać, czy Fede jest niezbędny do środka pola na kolejne lata. I w jakiej roli.
Podbijam. On powinien na stałe zagościć na obronie. Nie potrzebujemy nikogo innego, a środek potrzebuje regulatora gry.
Awatar użytkownika
Wolf

Post autor: Wolf »

Za bardzo się Perez na TAA napalił, żeby dać Fede na stałe na PO. Inną sprawą jest, czy gdy już będa obaj to nie będą się mogli zmieniać pozycjami w trakcie meczu przy ich uniwersalności w tym zakresie.
"Nie ma sprawiedliwości, jestem tylko ja - powiedział Śmierć" - Terry Pratchett, Mort
ODPOWIEDZ