Fede Valverde
Re: Fede Valverde
No właśnie według mnie nie do końca. Długimi momentami wyglądał jakby nie miał siły chodzić a co dopiero pracować.
- Goldschmidt
4280 minut
W całym sezonie do wiosennego Klasyku usiadł w jednym meczu ligowym i jednym LM.
Nie potrafię wymienić zawodnika zdolnego go zastąpić w jego roli.
W całym sezonie do wiosennego Klasyku usiadł w jednym meczu ligowym i jednym LM.
Nie potrafię wymienić zawodnika zdolnego go zastąpić w jego roli.
Świetny na obronie w obu meczach. Gdzie nie zagra, tam jest poziom światowy utrzymany. Ale tak mnie naszło… jak wyglądał środek bez niego z niezłym rywalem? Wyprowadzanie piłki, gra w defensywie, porządek. Nie było źle, nie? Fajnie wyglądał Fede na defensywnym z Atletico, ale jest Tchou i jest Cama, który potrafi wejść na kosmiczny poziom jeśli ma ciągłość gry.
I teraz tak, Vazquez jest zamieszany w 80% traconych bramek, a jego duet z Tchouamenim jest wybitnie „udany”. Dlatego pytanie, czy nie lepiej zostawić Urugwajczyka na prawej obronie i budować środka na kimś innym. Nie reguluje on tempa jak Ceballos, nie broni jak Tchou (powiedzmy), a Jude jest kluczowy więc nie ma co nawet pisać. Potrzeba ekipy na ten sezon jest ewidentna, imo potrzebujemy go na prawej obronie.
Mogę iść w tym poście trochę dalej i zapytać, czy Fede jest niezbędny do środka pola na kolejne lata. I w jakiej roli.
I teraz tak, Vazquez jest zamieszany w 80% traconych bramek, a jego duet z Tchouamenim jest wybitnie „udany”. Dlatego pytanie, czy nie lepiej zostawić Urugwajczyka na prawej obronie i budować środka na kimś innym. Nie reguluje on tempa jak Ceballos, nie broni jak Tchou (powiedzmy), a Jude jest kluczowy więc nie ma co nawet pisać. Potrzeba ekipy na ten sezon jest ewidentna, imo potrzebujemy go na prawej obronie.
Mogę iść w tym poście trochę dalej i zapytać, czy Fede jest niezbędny do środka pola na kolejne lata. I w jakiej roli.
Fede Valverde, jak tylko do Was dołączył i zobaczyłem w pierwszym meczu co robi to pomyślałem sobie, ocho, pan Piłkarz.
Jaka jest jego optymalna pozycja - nie wiem. Gdzie by nie grał, to co za jakość proponuje jest niesamowite. Jak ja Wam go zazdroszczę.
Jaka jest jego optymalna pozycja - nie wiem. Gdzie by nie grał, to co za jakość proponuje jest niesamowite. Jak ja Wam go zazdroszczę.

Podbijam. On powinien na stałe zagościć na obronie. Nie potrzebujemy nikogo innego, a środek potrzebuje regulatora gry.minusek pisze: ↑śr lut 19, 2025 11:05 pm pytanie, czy nie lepiej zostawić Urugwajczyka na prawej obronie i budować środka na kimś innym. Nie reguluje on tempa jak Ceballos, nie broni jak Tchou (powiedzmy), a Jude jest kluczowy więc nie ma co nawet pisać. Potrzeba ekipy na ten sezon jest ewidentna, imo potrzebujemy go na prawej obronie.
Za bardzo się Perez na TAA napalił, żeby dać Fede na stałe na PO. Inną sprawą jest, czy gdy już będa obaj to nie będą się mogli zmieniać pozycjami w trakcie meczu przy ich uniwersalności w tym zakresie.
"Nie ma sprawiedliwości, jestem tylko ja - powiedział Śmierć" - Terry Pratchett, Mort