Ależ nic. Intrygujący wniosek.minusek pisze: ↑sob maja 13, 2023 1:52 pm? Co mam tłumaczyć?
Forumowa Mafia - Edycja pierwsza (siedemnasta)
- Goldschmidt
Re: Forumowa Mafia - Edycja pierwsza (siedemnasta)
@minusek a ile jeszcze razy zacytujesz moj post odnosnie linczu gondoli i tego, kogo uwqzalem ze jest w mafi i to w 1 albo 2 dzien. Zero konkretów ciagle to samo przewijasz na mnie. Z reszta jak pisalem, ze wczoraj to pytanie o której gloswanie, delikatnie mnie ja Ciebie naprowadzilo, a dzis8aj jeszcze ktos zauważył ta xamiane ze scratchem i w jakims stopniu mnie to przekonalo. Na razie wzialem Cie na swiecznik, ale tez mam priorytety
Cmc napisze testament na pewno krótko przed 21.
Nic to by nie dało.
Nie dałoby nic.
Nie marnujcie na mnie linczu - proponuję że umre w dwa dni brakami głosu, za brak aktywności. Czy warto ufać? Jeżeli jakimś cudem zagłosuje dzisiaj, to już zlinczujcie mnie jutro. Deal? Jeden lincz do przodu dla miasta to sporo, a ja nie wierzę już by to miasto kiedykolwiek mi zaufało i teoria podstawowa zakłada mnie zabicie, więc chętnie w tym optymalnie pomogę.
Deal?
Regulamin explicte wprost na to pozwala, to głupio nie korzystać.
Życzcie powodzenia na kolosie.
I nie marnujcie czasu na teorie że mną w roli winnej, bo zaraz się to wszystko posypie. Szkoda życia.
Nic to by nie dało.
Nie dałoby nic.
Nie marnujcie na mnie linczu - proponuję że umre w dwa dni brakami głosu, za brak aktywności. Czy warto ufać? Jeżeli jakimś cudem zagłosuje dzisiaj, to już zlinczujcie mnie jutro. Deal? Jeden lincz do przodu dla miasta to sporo, a ja nie wierzę już by to miasto kiedykolwiek mi zaufało i teoria podstawowa zakłada mnie zabicie, więc chętnie w tym optymalnie pomogę.
Deal?
I nie marnujcie czasu na teorie że mną w roli winnej, bo zaraz się to wszystko posypie. Szkoda życia.
@rokoko moje uwzięcie się na cmc wynikało z prostych powodow - doczepił się do kondiego, pomimo że cała teoria o aktywności po 22, tuż po mordzie, była głupia. Dał odnośnik do tego posta kleya i stwierdził, że przez to głosuje na kondiego. Sugerował księdzu modlitwę za kleyo. Sam zaspał sobie, przez co nie oddał głosu - więc generalnie podobna sytuacja jak ww. kondi, który również 'nie zdążył napisać". Wróćmy jeszcze do treści postu kondiego - nie było w nim nic, co mógłbym podpiąć pod bycie mafioso - bo jaki sens miałoby wystawianie się w ten sposób po 1 mordzie? Chyba, że kondi(Chain) aż tak nie ogarnia tej gry, albo jest tak pewny siebie (w żadną z tych teorii nie wierzyłem).
Kolejne dni nie przekynywały mnie bardziej do nikogo innego niż do sprawdzenia cmc, i o ile 2 dni temu wieczorem prawie zmieniłem zdanie i wczorajszy głos miał być, na tamten moment, na Anturę, to ona przekonała mnie wczoraj - swoją aktywnością. Może nie do tego, że nie jest w mafii, bo tutaj dalej go nie miałem, no ale nie miałem go też i nadal nie mam przy wielu innych użytkownikach. A cmc nie odpowiedział aktywnością w żaden sposób, ba, można powiedzieć, że poza jednym rzeczowym postem o swoich typach, gdzie wymienił kilka nicków, i dał jakieś poszlaki, całą resztą nie wniósł nic, ani też nie próbował się w żaden sposób bronić.
No i cóż, myliłem się co do niego, chociaż jego zachowania nadal nie rozumiem.
Kolejne dni nie przekynywały mnie bardziej do nikogo innego niż do sprawdzenia cmc, i o ile 2 dni temu wieczorem prawie zmieniłem zdanie i wczorajszy głos miał być, na tamten moment, na Anturę, to ona przekonała mnie wczoraj - swoją aktywnością. Może nie do tego, że nie jest w mafii, bo tutaj dalej go nie miałem, no ale nie miałem go też i nadal nie mam przy wielu innych użytkownikach. A cmc nie odpowiedział aktywnością w żaden sposób, ba, można powiedzieć, że poza jednym rzeczowym postem o swoich typach, gdzie wymienił kilka nicków, i dał jakieś poszlaki, całą resztą nie wniósł nic, ani też nie próbował się w żaden sposób bronić.
No i cóż, myliłem się co do niego, chociaż jego zachowania nadal nie rozumiem.
- Goldschmidt
@Antura na kogo głosujesz
Antura pisze: ↑sob maja 13, 2023 2:30 pm Cmc napisze testament na pewno krótko przed 21.
Nic to by nie dało.
Nie dałoby nic.
Deal?
Fantastyczna oferta, gdyby nie ten drobny druczek o "głosowaniu jakimś cudem".
Szkoda, że akurat masz kolosa, może wraz z Mateosem byście ciekawe teorie wykminili przez weekend.
Co do mojej loff uczelni
SB Mafia dobrze widze
-
Nie spróbujesz nawet się bronić czy wskazać jakieś inne podejrzenie?
Nie, powinnam umrzeć, to pomoże miastu, nawet jezeli mogłabym zgarnąć duża częsc miasta na swoją stronę, a pewnie łatwo bym mogła - to stworzyłoby to tylko więcej konfliktu i problemu.
Przecież mafia na to liczyła wybierajac w remisie cmc.
Miasto ma współpracować, trzymać wysokie morale i być szczere i kochane wobec siebie. To dobrze wpływa na rozgrywkę. Nie będę zaniżała poziomu.
Inna byłaby sytuacja, gdyby mordy były codzienne, ale z morsami co 2 dzień zabijemy dużo miastowych and that's fine.
Dodatkowo mamy księdza z niewinna osoba.
Plus detektywa z minimum jednym niewinnym..
Nadal jest zajebiscie :d
Dajcie mi odpaść za nieaktywnosc, mogę dokończyć swoje marne elaboratki jeżeli chcecie i tyle
Przecież mafia na to liczyła wybierajac w remisie cmc.
Miasto ma współpracować, trzymać wysokie morale i być szczere i kochane wobec siebie. To dobrze wpływa na rozgrywkę. Nie będę zaniżała poziomu.
Inna byłaby sytuacja, gdyby mordy były codzienne, ale z morsami co 2 dzień zabijemy dużo miastowych and that's fine.
Dodatkowo mamy księdza z niewinna osoba.
Plus detektywa z minimum jednym niewinnym..
Nadal jest zajebiscie :d
Dajcie mi odpaść za nieaktywnosc, mogę dokończyć swoje marne elaboratki jeżeli chcecie i tyle
"Był zawsze niezwykłym i zdolnym dzieckiem, na którym nikt się nie poznał. Gdy dorósł, w dalszym ciągu nikt go nie rozumiał i życie jego było pod każdym względem tragiczne." Tove Jansson
Chciałem wiedzieć o której jest głosowanie, abym mógł swobodnie napisać swój trop, bez wpływu na wczorajsze głosowanie i mord.Marcins pisze: ↑sob maja 13, 2023 2:24 pm @minusek a ile jeszcze razy zacytujesz moj post odnosnie linczu gondoli i tego, kogo uwqzalem ze jest w mafi i to w 1 albo 2 dzien. Zero konkretów ciagle to samo przewijasz na mnie. Z reszta jak pisalem, ze wczoraj to pytanie o której gloswanie, delikatnie mnie ja Ciebie naprowadzilo, a dzis8aj jeszcze ktos zauważył ta xamiane ze scratchem i w jakims stopniu mnie to przekonalo. Na razie wzialem Cie na swiecznik, ale tez mam priorytety
A cytowany post jest na potwierdzenie, że Mateos był na świeczniku wielu osób więc w czym problem? Będę go cytował tyle razy, ile będę miał potrzebę.
Jest w tym sens (o bumerangu i plasterku).damikor pisze: ↑sob maja 13, 2023 2:03 pmJasne, nie mamy pewności co do statusu Anturx, równie dobrze może się okazać, że remis był między dwójką miastowych i tracimy dzisiejszy dzień. No ale wydaje mi się, że nie możemy sobie też pozwolić na to, by osoba remisująca przemknęła gdzieś obok. Jeśli jest chociaż 1% szansy, że taka osoba może być w mafii, to obowiązkiem NAS MIASTOWYCH (hehe) jest zweryfikowanie tego. Jeśli nie zrobimy tego dziś, to ten temat będzie powracać jak bumerang przy każdym kolejnym głosowaniu - a to będzie tylko woda na młyn nie-nas-mafiozów. To jak z plasterkiem, lepiej oderwać szybko.minusek pisze: ↑sob maja 13, 2023 1:52 pm Co do dalszej części, nie jestem fanem głosowania na kogoś "bo był remis!!!". I co z tego? Jakby Naimad dostał głos ode mnie zamiast Antury, to dziś byłoby "dawać w Naimada!!!", a Antura nagle byłaby mniej winna, mniej podejrzana?
Remis nie oznacza dla mnie faktu, że mafia ratowała swojego, bo niby dlaczego? To był po prostu wybór spośród dwóch użytkowników którzy dostali najwięcej głosów. Może patrzyłbym na to inaczej, gdyby ten remis był wyraźny liczebnie w porównaniu do pozostałych głosów. Nie zagłosowałbym na Anturę z pobudki "remis był, sprawdzamy!!!!".
Co sądzisz o zlinczowaniu Mateosa przez swoich?
Od majówki mam kompletnie rozstrojony zegar biologiczny, do tego parę dni temu zaczęła się kolejna edycja w której biorę udział, w której napisano już ponad 2500 postów i samo czytanie jej, nie mówiąc już o próbach uczestniczenia w grze, są wykańczające. Źle zrobiłem, że zapisałem się do 2 edycji jednocześnie.
Antura - od początku nawoływał do bicia cichociemnych samemu będąc cichociemnym. Nigdy z nim nie grałem, ale z tego co się orientuję, to w mieście gra na wycieńczenie przeciwnika poprzez pisanie setek postów. Nie grałem w edycji, w której grał z wami tomuś, ale to właśnie chyba coś takiego razy 5. Jest znany z nawoływania do pozbywania się tzw. glonów, czyli osób które mało wnoszą do rozgrywki, tutaj głosował na kleyo i rokoko. W "mafijnej społeczności" nie podaje się za dziewczynę, ani nic z tych rzeczy. Nie wiem po co były te kłamstwa. Myślałem, że to jakaś próba "kreowania się", ale nie wiem o co tak naprawdę chodziło. Ten remis i tak będziecie chcieli sprawdzić. Daję 75% na bycie w mafii. Sam jest sobie winien, po co było mieszać? A teraz widzę, że daje głowę pod topór przy użyciu punktów karnych - ale czy to nie jest zagrywka? I to niezgodna z duchem gry. Kogoś, kto coś takiego próbowałby zrobić w jednej przez niego prowadzonych pewnie chciałby dożywotnio zdyskwalifikować.
Asika - gra to samo, co grała kiedy była w mafii z Crawlerem. Nic nie wnosi, nie wyprowadza ataków na konkretne osoby, jedynie opisuje i komentuje co się wydarzyło. Zero siły sprawczej, nie inicjuje niczego, co dzieje się w mieście. Bardzo się męczy w rozgrywce. Daję 90% na bycie w mafii. No, chyba, że ma rolę i ona jej tak ciąży, ale wątpię.
Wiadomo, że dziś większość chce zagłosować na Anturę, ale taka masówka to zmarnowany lincz. Dlatego zachęcam was do głosowania na Asikę, moim zdaniem jest to prawie pewny typ na mafię. Może na tyle dużo osób da się przekonać, by zrobiła się z tego wyrównana walka.
Jeśli dziś w mordzie nie zginie Kleyo, to razem z minuskiem stanie się głównym kandydatem na OC. Z tym, że kleyo gra wg mnie bardzo dobrze, a minusek zdecydowanie poniżej tego, czego się od niego spodziewałem. A w mafii zdecydowanie trudniej gra się dobrze.
Przepraszam.
Antura - od początku nawoływał do bicia cichociemnych samemu będąc cichociemnym. Nigdy z nim nie grałem, ale z tego co się orientuję, to w mieście gra na wycieńczenie przeciwnika poprzez pisanie setek postów. Nie grałem w edycji, w której grał z wami tomuś, ale to właśnie chyba coś takiego razy 5. Jest znany z nawoływania do pozbywania się tzw. glonów, czyli osób które mało wnoszą do rozgrywki, tutaj głosował na kleyo i rokoko. W "mafijnej społeczności" nie podaje się za dziewczynę, ani nic z tych rzeczy. Nie wiem po co były te kłamstwa. Myślałem, że to jakaś próba "kreowania się", ale nie wiem o co tak naprawdę chodziło. Ten remis i tak będziecie chcieli sprawdzić. Daję 75% na bycie w mafii. Sam jest sobie winien, po co było mieszać? A teraz widzę, że daje głowę pod topór przy użyciu punktów karnych - ale czy to nie jest zagrywka? I to niezgodna z duchem gry. Kogoś, kto coś takiego próbowałby zrobić w jednej przez niego prowadzonych pewnie chciałby dożywotnio zdyskwalifikować.
Asika - gra to samo, co grała kiedy była w mafii z Crawlerem. Nic nie wnosi, nie wyprowadza ataków na konkretne osoby, jedynie opisuje i komentuje co się wydarzyło. Zero siły sprawczej, nie inicjuje niczego, co dzieje się w mieście. Bardzo się męczy w rozgrywce. Daję 90% na bycie w mafii. No, chyba, że ma rolę i ona jej tak ciąży, ale wątpię.
Wiadomo, że dziś większość chce zagłosować na Anturę, ale taka masówka to zmarnowany lincz. Dlatego zachęcam was do głosowania na Asikę, moim zdaniem jest to prawie pewny typ na mafię. Może na tyle dużo osób da się przekonać, by zrobiła się z tego wyrównana walka.
Jeśli dziś w mordzie nie zginie Kleyo, to razem z minuskiem stanie się głównym kandydatem na OC. Z tym, że kleyo gra wg mnie bardzo dobrze, a minusek zdecydowanie poniżej tego, czego się od niego spodziewałem. A w mafii zdecydowanie trudniej gra się dobrze.
Przepraszam.
Mord jest jutro Dziękuję za docenienie
Ciemno nocka idym ją, ciemno nocka idym ją,
Hej, na Kotarzu, na Kotarzu, dziewki śpią.
@minusek, wrzucasz ponownie te same posty, które ciągle świadczą o jednym, tj. 2 pewnych głosach na Mateosa. To nie jest pewniak, a ty określiłeś go pewniakiem. Nigdzie nie zaprzeczałem temu, że był na świeczniku. Bycie na świeczniku nie czyniło go jednak pewniakiem do odpadnięcia, na świeczniku byli już też naimad9, Antura, moooooooże cmc, a w pojedynczym linczu może odpaść tylko jeden gracz (nie licząc odpadnięć za karne punkty). Wystarczy, że mi by się palce na klawiaturze omsknęły, wybrałbym moją ówczesną opcję nr2 (naimad9) i z pewniaka do zlinczowania robi ci się ktoś, kto przeżył (no chyba że remis 2 mafiosów by wyszedł, lol). To jest pewniak? Z mojej perspektywy nie. To imo nie jest nawet kwestia interpretacji, nie byłbyś w stanie stworzyć tej teorii nie znając jednocześnie wyniku 3. linczu, w którym Mateos zginął. Jeśli ty tego nie widzisz, to ehhhh.
Podoba mi się trop cmc'a na Asikę. Ale mi się wiele rzeczy w życiu podoba.
@mafijni_historycy, było kiedykolwiek tak, że w linczu zadział się remis i nie sprawdzano później drugiego gracza, który przeżył? Rzeczy, które pisze Antura mnie już męczą, zaczynam wątpić w to, że w ogóle uważała mnie za top-tier gracza.
Bym zapomniał – B.Z. jest w mafii.
Podoba mi się trop cmc'a na Asikę. Ale mi się wiele rzeczy w życiu podoba.
@mafijni_historycy, było kiedykolwiek tak, że w linczu zadział się remis i nie sprawdzano później drugiego gracza, który przeżył? Rzeczy, które pisze Antura mnie już męczą, zaczynam wątpić w to, że w ogóle uważała mnie za top-tier gracza.
Bym zapomniał – B.Z. jest w mafii.
Wydaje mi się, że była taka sytuacja, choć nie wiem czy nie wtedy gdy był potrójny remis. Jednak nie pamiętam czy ten co przeżył był winny czy nie.
Ciemno nocka idym ją, ciemno nocka idym ją,
O wypraszam sobie, dzięki mnie Gold zaczął wstawiać więcej treści niż gify. Ja uważam to za większy wkład w miasto niż wrzucenie po raz trzeci tej samej kolorowanki.
"Był zawsze niezwykłym i zdolnym dzieckiem, na którym nikt się nie poznał. Gdy dorósł, w dalszym ciągu nikt go nie rozumiał i życie jego było pod każdym względem tragiczne." Tove Jansson
- Goldschmidt
Co ciekawe, akurat byłem wtedy w Oksfordzie. Może to brak powietrza i aury sprawił że Asika gra jak gra.
W Cantelo niestety jest słabe ¯\_(ツ)_/¯
To była główna postać do odpadnięcia, chocbys nie wiem jakie fikołki stosował. I mafia to wiedziała i widziała co ludzie piszą.rokoko pisze: ↑sob maja 13, 2023 3:56 pm @minusek, wrzucasz ponownie te same posty, które ciągle świadczą o jednym, tj. 2 pewnych głosach na Mateosa. To nie jest pewniak, a ty określiłeś go pewniakiem. Nigdzie nie zaprzeczałem temu, że był na świeczniku. Bycie na świeczniku nie czyniło go jednak pewniakiem do odpadnięcia, na świeczniku byli już też naimad9, Antura, moooooooże cmc
Ale ok, przyjmijmy ze nie zabetonowałem się w tym. W związku z tym pokaz mi posty stojące w opozycji do tego, jako potwierdzenie twoich powyższych słów. Pokaz mi posty po zabiciu Gondoli, w których na świeczniku był naimad, Antura i cmc. Pokaz mi te deklaracje. Czarno na białym. Przekonaj mnie faktami.
EL O EL. Sam te posty między innymi cytujesz ciągle. Nie wierzę, że mnie do tego zmuszasz, ale wrzucę w edit tego posta to, co znajdę.
cmc:
Antura:
naimad9:
e2: nie masz pojęcia jak tragicznie organizacyjnie do tego podszedłem z otwieraniem kart, kopiuj-wklej etc. Możesz być miastowym, ale nie wybaczę ci tego nigdy. Może było tego więcej, dunno. Tak, użyłem też testamentu Lisiora, w końcu testamenty są takie ważne. I jakbym użył testamentu Gondoli, to w sumie nie wiem, czy by się osobna teczka na Asikę nie uzbierała, bo jeśli go przeczytasz uważnie, to w swoich podejrzeniach Gondola stawia w nim Asikę wyżej od Mateosa. Taka ciekawostka.
cmc:
Antura:
naimad9:
e2: nie masz pojęcia jak tragicznie organizacyjnie do tego podszedłem z otwieraniem kart, kopiuj-wklej etc. Możesz być miastowym, ale nie wybaczę ci tego nigdy. Może było tego więcej, dunno. Tak, użyłem też testamentu Lisiora, w końcu testamenty są takie ważne. I jakbym użył testamentu Gondoli, to w sumie nie wiem, czy by się osobna teczka na Asikę nie uzbierała, bo jeśli go przeczytasz uważnie, to w swoich podejrzeniach Gondola stawia w nim Asikę wyżej od Mateosa. Taka ciekawostka.
Ostatnio zmieniony sob maja 13, 2023 5:17 pm przez rokoko, łącznie zmieniany 2 razy.
Dobrze, praca w grupie będzie
Ja wale, powrót do domu i cyk, 4 strony do przeczytania, widzę że się ładnie tutaj dzieje. Skąd wy czas bierzecie na nawalanie takich elaboratów z pierdyliardem cytatów, nie wspominając, że mamy dziś sobotę z akceptowalną pogodą lol...
Elegancka sprawa z księdzem, mam nadzieję, że nie modlił się za siebie, choć kalendarz modlitw na to by wskazywał.
Mój głos leci w wiadomą stronę, rozumiem argumenty cmc, ale kolejny remis byłby tragedią IMO. Podzielam również jego opinię na temat Asiki, jej gra jest dokładną kopią tego co robiła w poprzedniej edycji będąc w mafii. Wracajac jeszcze do Antury, to mam taki Hugh Hefner vibe z poprzedniej edycji. Ile dni on tam nam ukradł? 4? Ten post o wywalaniu nieaktywnych, miód. Jest w nim dosłownie wszystko w co wierzę, szkoda tylko, że został napisany po 3 czy 4 miałkich postach nic nie wnoszących do dyskusji. Nawet przez moment uwierzyłem w uczciwe intencje tego osobnika, ale po tym poście o braku aktywności puściły mi zwieracze i wysłałem głos.
Jeszcze krótka myśl do przywalających się do kleyo: walnijcie się w łeb, serio. Typ nakręcił lincz na mateosa, po co miałby to robić w tak wczesnej fazie gry? Nawet jeśli mafia ukryła jakiś głos w linczu na mateosie, to na sprawdzanie tego przyjdzie jeszcze czas. A Kleyo i tak zginie, prędzej czy później, albo mafia go odwali, albo miasto, bo rzadko kiedy gracze uznawani za dobrych dożywają finału. Pozdro.
Elegancka sprawa z księdzem, mam nadzieję, że nie modlił się za siebie, choć kalendarz modlitw na to by wskazywał.
Mój głos leci w wiadomą stronę, rozumiem argumenty cmc, ale kolejny remis byłby tragedią IMO. Podzielam również jego opinię na temat Asiki, jej gra jest dokładną kopią tego co robiła w poprzedniej edycji będąc w mafii. Wracajac jeszcze do Antury, to mam taki Hugh Hefner vibe z poprzedniej edycji. Ile dni on tam nam ukradł? 4? Ten post o wywalaniu nieaktywnych, miód. Jest w nim dosłownie wszystko w co wierzę, szkoda tylko, że został napisany po 3 czy 4 miałkich postach nic nie wnoszących do dyskusji. Nawet przez moment uwierzyłem w uczciwe intencje tego osobnika, ale po tym poście o braku aktywności puściły mi zwieracze i wysłałem głos.
Jeszcze krótka myśl do przywalających się do kleyo: walnijcie się w łeb, serio. Typ nakręcił lincz na mateosa, po co miałby to robić w tak wczesnej fazie gry? Nawet jeśli mafia ukryła jakiś głos w linczu na mateosie, to na sprawdzanie tego przyjdzie jeszcze czas. A Kleyo i tak zginie, prędzej czy później, albo mafia go odwali, albo miasto, bo rzadko kiedy gracze uznawani za dobrych dożywają finału. Pozdro.
https://www.youtube.com/watch?v=NLL2ct3vd_U
Ja jestem chory na głowę. No i tak się zbiegło, że na ciele też chory jestem, i tak sobie siedzę na forumko oraz oglądam serial.
Taras robię w ogrodzie