José Mourinho [S.L. Benfica]

Awatar użytkownika
Goldschmidt

Re: José Mourinho [S.L. Benfica]

Post autor: Goldschmidt »

Na szczęście/nieszczęście, Jose Viniego może zgasić samym dorobkiem LM skoro ten dekiel innych argumentów nie rozumie. Czy reszta zacznie jeść z ręki - stawiam że ze strachu o własną pozycję w zespole, pewnie tak.
Awatar użytkownika
IVAN_ZAMORANO

Post autor: IVAN_ZAMORANO »

W sensie co? Powie mu: "Hej Vini, w 25 lat kariery wygrałem dwie Ligi Mistrzów, dokładnie tyle, co Ty w 8"? :loool:
Awatar użytkownika
Goldschmidt

Mou nigdy nie miał problemu z naginaniem statystyk czy wybiórczym cytowaniem gdy nagle chodziło o 'football heritage' :loool:

Przy czym to jedno jego trofeum z Porto to jak wszystkie Viniego w Realu.
Awatar użytkownika
Goldschmidt

Na wejściu już grzany temat Gvardiola i Rodriego :D
zetep

Post autor: zetep »

Jedyny słuszny wybór, Klopp nie do wyciągnięcia. Mam tylko nadzieje, że będzie miał pełną władzę.
El Dominik

Post autor: El Dominik »

Jak cofnę się o te, już kilkanaście lat, to jego najgorszą decyzją było odejście z naszego ukochanego klubu. Może nam to wyszło na dobre... Carlo, Decima... Ale tęsknię. Ale czy jest sens, żeby, wypalony i w tym czasie wyszydzany przez tych, którzy go nienawidzili, w czasach jego świętności, powrócił do nas? Ja ja jestem za. Ale czy jest sens? Uwielbiałem go i nadal go lubię. Byłem w 2013 roku, zły jak przeczytałem komunikat o jego odejściu i żałowałem, że odchodzi. Jak przyjdzie, będę to wszystko śledził. Jeśli to się stanie, będę trzymał kciuki. Zobaczymy jak to się skończy. Oby dobrze.

PS. Dawno mnie tu nie było. Witam i pozdrawiam!!!
minusek

Post autor: minusek »

rayo pisze: pt maja 08, 2026 1:12 am @minusek Co sądzisz o możliwym powrocie Jose ? Zaznaczyłem Ciebie, ale ogólnie Was też o to pytam.
Gratuluję mistrzostwa.

Trudno powiedzieć. Kiedyś spajał kadry, porządkował, piłkarze szli za nim w ogień. Ale to wszystko było kiedyś, to było inne pokolenie i nie wiem jak teraźniejsze gwiazdeczki zareagują na takiego lidera.

Najpierw trzeba u nas wszystko uporządkować. Na pewno tego teraz najbardziej potrzebujemy. A potem dopiero można się martwić co w przypadku kryzysów (jak się sypało, to po całości). Jeżeli wyniki na początku nie będą przeszkadzać i uda się zbudować dobrą atmosferę, to sportowo może być dobrze. Jose może i był ostatnio na peryferiach poważnego futbolu, lecz nigdy nie był i nie sądzę że aktualnie jest słabym trenerem. Celu w ostatnim sezonie nie osiągnął, fakt, ale brak choćby jednej porażki w lidze to nie jest byle jakie osiągnięcie do zrobienia przez każdego. Dawno nie prowadził nikogo z topu więc trudno wyrokować. Najczęściej to nie jest tak, że się zasłuży na angaż w takim klubie. Trzeba trochę szczęścia i sprzyjających okoliczności. Na przykład gość który aktualnie jest na ustach wielu, Enrique, też był przeciętny w Romie i Vigo, niezły w BCN, taki sobie w Hiszpanii, a teraz robi wyniki w PSG. Ale jaką to PSG ma pakę. Bardzo dużo zależy od materiału z jakim pracujesz, potem od umiejętności zarządzania, a potem znajomości piłki i umiejętności taktycznych. Bez pierwszych dwóch czynników niewiele się zdziała. Tak to oceniam.

U nas są widoczne braki w kadrze, ale jest też trochę talentu i przy dobrych wiatrach można coś z tego uszyć. Zobaczymy też co przyniesie okienko. Nie mam pojęcia czy ostatecznie zjednoczy ekipę, ale jeśli tak, to sportowo sądzę że będzie co najmniej przyzwoicie. A jeśli nie, to przyjdzie kryzys, który najpewniej pociągnie za sobą Pereza, chyba że ten chwyci się brzytwy w postaci Kloppa w pakiecie z jakimś crackiem.

Mam jednak przeczucie, że za kilka miesięcy napiszemy: palec Mou wskazuje nam drogę.
ODPOWIEDZ