Thibaut Courtois
Thibaut Courtois
Info:
Urodzony: 11.05.1992
Pozycja: bramkarz
Kontrakt ważny do: 30 cze 2026
Poprzedni klub: Chelsea F.C.
Oficjalny profil na stronie klubu
Wartość rynkowa wg Transfermarket
Topowy bramkarz, po słabej kampanii 18/19, złapał świetną formę w sezonie 19/20, którą utrzymuje do dzisiaj. Wiele razy był naszym zawodnikiem meczu chroniąc nas wielokrotnie od utraty punktów. Bardzo pewny punkt w bramce zespołu Królewskich.
Ostatnio zmieniony czw kwie 07, 2022 8:05 am przez Sandman, łącznie zmieniany 1 raz.
I’m like Jon Jones, I sound like Sean Combs, and I got trombone-sized stones like John Holmes.
Re: Thibaut Courtois
Top, absolutny top. Pierwszy sezon był fatalny w jego wykonaniu, ale od tamtej pory czuję się z nim pewniej w bramce niż z Casillasem za młodu.
Se queda Swoją drogą nie spodziewałem się teraz takiego ruchu ze strony Realu. W 2018 roku pamiętam, że podpisywał kontrakt na 6 lat, więc jeszcze miał 3 lata do końca kontraktu.
Swoją droga, mega cicho o nim. Niesamowite, że w końcu mamy takiego cracka na bramce, nie umniejszając Navasowi, to jednak Tibo szef.
UMARŁ KRÓL, NIECH ŻYJE KRUL.
Dobrze, że stoi dzisiaj między słupkami i jest w wysokiej formie. Ręce pełne roboty to mało powiedziane, obrona niemal każdą akcję Interu idącą w stronę naszej bramki pozwala zamienić na celny strzał.
Najlepszy bramkarz na świecie.
Absolutnie tak. Wraz z Fede najlepsi dzisiaj.
I’m like Jon Jones, I sound like Sean Combs, and I got trombone-sized stones like John Holmes.
To jest właśnie różnica między dobrym, a świetnym bramkarzem. Dawno nie byłem tak spokojny jeśli chodzi o obsadę bramki.
Który to już raz nas ratuje? Pewniak, wspaniale mieć w bramce takiego kozaka!
A triunfar en buena lid, defendiento tu color!
Znowu ratuje tyłek przy jednej sytuacji. Mega pewny punkt
UMARŁ KRÓL, NIECH ŻYJE KRUL.
Ta "kontuzja" kolana to mam nadzieję była kradzież minut?
Miejmy nadzieję, że to nic poważnego. Tak pewnego bramkarza nie pamiętam w naszym klubie.
Ciekawa sytuacja:
Co myślicie o jego przeszłości? Będzie teraz najbardziej kojarzony z Realem? Czy nadal łatka świetnego Tibo wypożyczonego z Chelsea do Materacy?
Co myślicie o jego przeszłości? Będzie teraz najbardziej kojarzony z Realem? Czy nadal łatka świetnego Tibo wypożyczonego z Chelsea do Materacy?
Jego pobyt w materacach to dzisiaj już mimo wszystko odległa epoka i Oblak przyćmił tam jego historię. Kariera w Chelsea z kolei nieudana, więc nie ma czego pamiętać. Po słabym początku w Realu zalicza już trzeci udany sezon, więc już powoli pisze swoją historię w Realu Madryt i także zaczyna być kojarzony głównie z nami.
Jego pierwszy sezony w naszych barwach był tragiczny - wszyscy wiemy, że oglądaliśmy najgorszą wersję Belga, jaką się dało. Za to jego ostatnie 2 sezony były już więcej niż bardzo dobre i śmiem twierdzić, że szybko nie zejdzie z tego poziomu. W Atletico miał zupełnie inną sytuację zw względu na charakter drużyny i taktykę, jaką preferował trener. U nas zawsze będzie miał więcej roboty. Mam tylko nadzieję, że w najbliższych latach będzie miał okazję podnieść uszaka wraz z Kylianem i Haalandem.
Nie dość, ze forma kosmiczna, to jeszcze zaczął bronić karne
Brak słów, żeby go docenić!
Brak słów, żeby go docenić!
Najpewniejszy zawodnik w dzisiejszym meczu. Za to jak wyczuł strzał Messiego należą mu się brawa.
- eltacondedios
Ostatni do zbierania krytyki, ale ciekawy przypadek, że tak dobry bramkarz przez całą karierę ma problem z tym puszczaniem między nogami.
Co do naszego kocura, bardzo podobały mi się w ostatnim meczu szybkie wznowienia przez dalekie wyrzuty piłki. Tak trzeba grać
Ale bramka z PSG poszła między nogami jak za 'najlepszych' czasów.
κύριος Ἰησοῦς
On jest piękny i mamy wielkie szczęście, że gra u nas i utrzymuje wysoką formę. Po tworach z krótkimi rączkami jak Casillas i Navas (mimo że w swoich momentach byli wielcy) koleś który wyłapuje wysokie piłki robi mi taki spokój w głowie że to jest niebywałe.