Stade Brestois 29 - Real Madryt [0-3]

Awatar użytkownika
madridcampeon

Stade Brestois 29 - Real Madryt [0-3]

Post autor: madridcampeon »

Obrazek
Grafika: Uefa.com

Choć poprzednia kolejka fazy ligowej Ligi Mistrzów rozgrywana była zaledwie tydzień temu, to przed nami kolejna i jednocześnie ostatnia, ósma seria gier. Nasza ekipa wciąż ma szanse na awans z pierwszej ósemki, choć są to szanse raczej podobne do tych, o których wspominamy przy okazji występów polskiej reprezentacji na mistrzostwach - wyłącznie matematyczne. Raczej się nie uda, ale próbować można.

Najważniejsze, że nie spadniemy poniżej 24. miejsca w tabeli - ukończenie fazy ligowej w miejscach pomiędzy 9. a 24. mamy już zaklepane.

Ostatni mecz tego etapu turnieju o klubowe mistrzostwo Europy Real rozegra przeciwko Stade Brestois 29. To ekipa, która przez wielu skazywana była na pożarcie, a tymczasem po 7. kolejkach są w tabeli wyżej niż my. A było jeszcze lepiej, ale w ostatnich kolejkach już anomalia się wyrównała i drużyna ta została sprowadzona na ziemię. W zeszłym tygodniu, dla przykładu, Brest przegrał w Niemczech z Szachtarem 0-2.

Cóż tu pisać, w drużynie tej brak jest wielkich nazwisk - szczerze powiedziawszy, gdy wyszukałem ich wyjściowy skład z meczu przeciwko Szachtarowi, to nie rozpoznałem tam nikogo. Choć może są na tym dogorywającym forum osoby, które częściej oglądają ligę francuską i są w stanie coś więcej o tym zespole powiedzieć - gorąco zapraszam, choć uważam to za mało prawdopodobne. Może @IVAN_ZAMORANO? Coś kojarzę, że na starym forum pisałeś o tamtejszych talentach. Wydaje mi się, że kilkanaście lat temu wypowiadałeś się o Kurcie Zoumie, który poszedł do Chelsea i że jesteś trochę francuzofilem. Ja jeśli chodzi o Ligue 1 jestem zielony jak ogórek.

No nic, rozegrajmy ten mecz i zobaczymy, jak skończymy tę fazę rozgrywek i z kim przyjdzie nam eliminować się o prawo do udziału w 1/8 finału, bo prawdopodobnie tego nie unikniemy.

Sędzią głównym będzie Espen Eskås, któremu za liniami bocznymi poasystują Jan Erik Engan i Isaak Elias Bashevkin, a zadania czwartego sędziego wykona Kristoffer Hagenes.
Sędzią VAR będzie Christian Dingert, a jego asystentem Pascal Müller.

Transmisja w Canal+Extra 4.

Stade Brestois 29 - Real Madryt: 8. kolejka fazy ligowej Ligi Mistrzów 2024/2025, środa, 29 stycznia 2025, godzina 21:00, Stade du Roudourou.
Sędzia: Espen Eskås (Norwegia)
Ostatnio zmieniony śr sty 29, 2025 9:58 pm przez madridcampeon, łącznie zmieniany 2 razy.
minusek

Re: Stade Brestois 29 - Real Madryt

Post autor: minusek »

Ivan z pewnością wielbi pewnego Francuza… :D :D
Awatar użytkownika
IVAN_ZAMORANO

Post autor: IVAN_ZAMORANO »

madridcampeon pisze: ndz sty 26, 2025 11:11 am Może @IVAN_ZAMORANO? Coś kojarzę, że na starym forum pisałeś o tamtejszych talentach. Wydaje mi się, że kilkanaście lat temu wypowiadałeś się o Kurcie Zoumie, który poszedł do Chelsea i że jesteś trochę francuzofilem.
Zgadza się - masz doskonałą pamięć, to przecież było około 12-13 lat temu. :D

W tamtych czasach bardzo lubiłem Les Verts Christophe Galtiera, pisałem o młodym Aubameyangu (i kilku innych), bodajże nawet w kontekście przydatności dla tamtego Realu. Jak czas pokazał - Gabończyk zrobił dużą karierę, a sam Galtier wygrał Mistrzostwo z Lille, a następnie wylądował nawet w PSG i powtórzył to osiągnięcie.

Odpowiadając jednak na pytanie - dzisiaj niewiele jestem w stanie pomóc, w sumie sam nie wiem kiedy przestałem bardziej wnikliwie tę Ligę śledzić. Był to raczej naturalny proces w moim życiu, za czasów początków Kloppa w Borussii oglądałem Bundesligę na Eurosporcie, potem Ligue 1, a teraz najwięcej zerkam na Premier League.

Dziękuję za ten powrót do przeszłości, kto wie, może mnie to do czegoś zainspiruje, bo od dłuższego czasu myślę, by wrócić do publicystyki bądź zakręcić się w piłce w jakiś inny sposób.
Awatar użytkownika
madridcampeon

Post autor: madridcampeon »

Zgadza się - masz doskonałą pamięć, to przecież było około 12-13 lat temu. :D
Jeszcze długo miałeś Varane'a w avatarze. A z tym Saint-Etienne też mi się coś kojarzyło, ale nie wiedziałem dokładnie co, a najprawdopodobniej też było to z tym Zoumą związane.
Odpowiadając jednak na pytanie - dzisiaj niewiele jestem w stanie pomóc, w sumie sam nie wiem kiedy przestałem bardziej wnikliwie tę Ligę śledzić. Był to raczej naturalny proces w moim życiu, za czasów początków Kloppa w Borussii oglądałem Bundesligę na Eurosporcie, potem Ligue 1, a teraz najwięcej zerkam na Premier League.
Aha. No to nic, zobaczymy w środę, jak oni grają. :ptak:
Dziękuję za ten powrót do przeszłości, kto wie, może mnie to do czegoś zainspiruje, bo od dłuższego czasu myślę, by wrócić do publicystyki bądź zakręcić się w piłce w jakiś inny sposób.
Powodzenia w realizacji tych planów! Może się uda.
minusek

Re: Stade Brestois 29 - Real Madryt [0-3]

Post autor: minusek »

City lub Celtic. A City my lub Bayern.
ODPOWIEDZ