Podziel się swoim szczęściem
Re: Podziel się swoim szczęściem
Jesteś kibicem Realu Madryt, pewność siebie na pewno nie byla pozorowana. Gratulacje!
- Goldschmidt
Pomijając polemikę sportową, po 5 latach, obroniłem się. Doktor Gold. Dobrej nocy wszystkim ;*
Ulala, nieźle doktorku.
Jaka specjalizacja, jaki temat i co cie skłoniło do kontynuowania nauki? Chciales/chcesz wykładać? I czy trzeba do ciebie teraz na Pan?
Jeden doktor, drugi doktorant. Na ile, 20 aktywnych użytkowników? Elitarne to forum, a nawet „góra” się zainspirowała i stworzyła swoje madridistas z com
Jaka specjalizacja, jaki temat i co cie skłoniło do kontynuowania nauki? Chciales/chcesz wykładać? I czy trzeba do ciebie teraz na Pan?
Jeden doktor, drugi doktorant. Na ile, 20 aktywnych użytkowników? Elitarne to forum, a nawet „góra” się zainspirowała i stworzyła swoje madridistas z com
Bo Realowi kibicuje elita intelektualna Gratki!
- Goldschmidt
@minusek
Geologia. Temat ogólnie rzecz biorąc dot. poszukiwania metali 'technologicznych' (do użytku w smartfonach, solarach, turbinach wiatrowych itd). Streszczenie pisane dla laików (na tyle na ile byłem w stanie uprościć) w spoilerze jak to kogoś interesuje.
I nie, nie chciałem ani nie chcę wykładać. Mądrzyć lubię się tylko na tematy na których się nie znam tj. o futbolu na forum piłkarskim Robiłem głównie dlatego, że magisterka nie dała mi wystarczająco doświadczenia w specjalizacji jaka mnie interesowała. Teraz zajmę się na razie pewnie czymś trochę mniej powiązanym.
Geologia. Temat ogólnie rzecz biorąc dot. poszukiwania metali 'technologicznych' (do użytku w smartfonach, solarach, turbinach wiatrowych itd). Streszczenie pisane dla laików (na tyle na ile byłem w stanie uprościć) w spoilerze jak to kogoś interesuje.
I nie, nie chciałem ani nie chcę wykładać. Mądrzyć lubię się tylko na tematy na których się nie znam tj. o futbolu na forum piłkarskim Robiłem głównie dlatego, że magisterka nie dała mi wystarczająco doświadczenia w specjalizacji jaka mnie interesowała. Teraz zajmę się na razie pewnie czymś trochę mniej powiązanym.
Nareszcie święta
Wszystkiego najlepszego madridistas!
Wszystkiego najlepszego madridistas!
- Goldschmidt
Wesołych i spokojnych wszystkim tu zebranym
Zdrówka i radości dla was i waszych rodzin!
Zdrowia ziomeczki!
Życzę wszystkim Pięknych Świąt i wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku.
Tak jeszcze a propos , jakie tematy królowały u Was przy wigilijnym stole?
U mnie bardzo spokojnie w tym roku, jak nigdy. Prawie żadnych tematów politycznych (choć dziadek próbował rozkręcić polemikę, całe szczęście nikt nie podjął rękawicy xD), goście zjawili się w komplecie, najedli się pod kurek, pośpiewaliśmy kolędy przy choince, prezenty okazały się trafione, słowem - fajne święta.
Właśnie dowiedziałem się, że @madridcampeon ma dzisiaj urodziny.
- madridcampeon
Ano miałem.
@madridcampeon narodził się wraz z pierwszą kroplą deszczu, pierwszym uderzeniem pioruna, pierwszym świstem wiatru.
“Pewne rzeczy skazane są na zagładę i zapomnienie ze względu na samą swą wyjątkowość; niepowtarzalność należy do definicji cudu. Natomiast to, co pospolite, trwa wiecznie.”
I jak ci minęły?
- madridcampeon
@rokoko Jak to u zgorzkniałych melancholików po trzydziestce. Wypatrywałem, czy pojawiają się już na mojej głowie pierwsze siwe włosy, ale żadnego do tej pory nie dostrzegłem.
@Crawler A wiesz, że da się sprawdzić sytuację meteorologiczną z dnia swoich urodzin?Crawler pisze:@madridcampeon narodził się wraz z pierwszą kroplą deszczu, pierwszym uderzeniem pioruna, pierwszym świstem wiatru.
https://www.wetter3.de/Archiv/GFS/1991091018_1.gif
Dzień moich narodzin był jeszcze wyżowy i suchy. Dopiero wieczorem dostawaliśmy się w ciepły wycinek niżu, ale padało dopiero nazajutrz.
Bardzo poetycko to zabrzmiało
“Pewne rzeczy skazane są na zagładę i zapomnienie ze względu na samą swą wyjątkowość; niepowtarzalność należy do definicji cudu. Natomiast to, co pospolite, trwa wiecznie.”