Rozmowa poza tematami. O wszystkim i o niczym. Wątek do pisania o czymkolwiek, tak by nie zakładać tematów dla czegoś co nie jest istotne, albo istotne właśnie jest. #SPAM
Ja zacznę od pierdoły która mnie męczy. Mianowicie używam przeglądarki Opera i od niedawna w pasku adresu wyświetlają się 4 podpowiedzi ostatnich wyszukiwań. Niesamowicie mnie to wkurza i mi przeszkadza, bo zasłania mi pasek zakładek
Ktoś może wie jak to wyłączyć, bo nie udało mi ise znaleźć odpowiedzi w internecie, ani ustawieniach?
Off topic
- Goldschmidt
Re: Off topic
Ustawienia -> Prywatność i bezpieczeństwo
Spróbuj odkliknąć drugą opcję od dołu ("Używaj usługi przewidującej, pomagającej w uzupełnianiu zapytań i adresów URL wpisywanych w polu adresu")
A w ogóle to polecam olać Operę i przestawić sie na Vivaldi
No własnie to nie pomaga. Pierwsze to było co sprawdziłem. Na nową przeglądarkę chyba mi sie nie chce przesiadać, mam wszystko ładnie zsynchronizowane na kilku kompach i smartfonie z operąGoldschmidt pisze: ↑ndz kwie 17, 2022 6:06 pmSpróbuj odkliknąć drugą opcję od dołu ("Używaj usługi przewidującej, pomagającej w uzupełnianiu zapytań i adresów URL wpisywanych w polu adresu")
A w ogóle to polecam olać Operę i przestawić sie na Vivaldi
- Goldschmidt
Szkoda. Więcej chyba nie wyczaruję. Vivaldi właśnie m.in. dlatego używam, bo jest o wiele więcej sposobów dostosowywania tych bzdet.
Dobra sprawdzam, namówiłeś mnie i namówiła mnie sama Opera po tym jak z okna pisania przeskakuje mi jakimś cudem do funkcji znajdź tekst : )))))
Pewnie wystarczyło by przywrócić ustawienia, ale własnie tyle jest u mnie ustawień że nienawidzę formatów robić ;D
Pewnie wystarczyło by przywrócić ustawienia, ale własnie tyle jest u mnie ustawień że nienawidzę formatów robić ;D
- Goldschmidt
Backupy się kłaniają
Vivaldi jest na bazie Chrom(ium), ma apke na telefon, więc działają wszystkie wtyczki, ma wbudowany Adblock, skórki, wewnętrzną synchronizację i większość co ci będzie potrzebne. Nie wiem czy zoptymalizowana na każdy komp, trochę RAMu ciągnie, ale mi się podoba.
Vivaldi jest na bazie Chrom(ium), ma apke na telefon, więc działają wszystkie wtyczki, ma wbudowany Adblock, skórki, wewnętrzną synchronizację i większość co ci będzie potrzebne. Nie wiem czy zoptymalizowana na każdy komp, trochę RAMu ciągnie, ale mi się podoba.